Motorstyrelsen: Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift

I en pressemeddelelse fra i dag oplyser Motorstyrelsen, at denne efter en kontrolaktion vil rejse sager om opkrævning af yderligere registreringsafgift og gennemføre beskatning af værdi af fri bil.

30. november 2021 | SKATTER OG AFGIFTER

Motorstyrelsen oplyser således i en pressemeddelelse i dag, at Motorstyrelsen har gennemført kontrolaktioner i Aalborg, Holstebro, Esbjerg og Odense fredag eftermiddag og aften. 

Ifølge Motorstyrelsen blev en del af de kontrollerede biler ikke anvendt i overensstemmelse med registreringsafgiftsloven. Af pressemeddelelsen fremgår således følgende udtalelse fra underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm:

”Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift, fordi mandskabsvogne blev brugt privat, selv om de kun må bruges til erhvervsmæssige formål. Derudover standsede vi flere udlændinge, som ikke havde omregistreret deres køretøjer, selv om de bor i Danmark. Disse bilister skal også betale fuld afgift, og det kan dreje sig om mange tusinde kroner afhængig af køretøjernes værdi”.

Derudover kan Motorstyrelsens udlægning af kontrollen føre til, at flere vil blive beskattet af værdi af fri bil, idet Motorstyrelsen ifølge pressemeddelelsen så eksempler på, at varebiler på gule plader blev anvendt til privat kørsel i strid med reglerne.

Hvis Motorstyrelsen ved en kontrolaktion har lagt sig fast på, at der skal betales fuld registreringsafgift eller værdi af fri firmabil, er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen i sådanne tilfælde håndteres korrekt.

Dette fordi der både kan opstå en tvist om, hvorvidt Motorstyrelsens vurdering er korrekt, ligesom det må forventes, at Motorstyrelsen også efterfølgende vil vurdere, om der er grundlag for at sanktionere den – ifølge Motorstyrelsen – uretmæssige anvendelse ved f.eks. bøde.

Er din bil udtaget i en kontrol – eller har du spørgsmål om registrerings- eller beskatningsforhold?

Hos TVC Advokatfirma fører vi i øvrigt årligt mere end 1500 skatte- og afgiftssager ved domstolene og i det administrative klagesystem.

Vi følger derfor alle afgørelser nøje og er altid opdateret på nyeste lovgivning, styresignaler og seneste praksis, herunder også med betydning for biler og andre motorkøretøjer.

Som allerede anført, stiller vi os gerne til rådighed for en uforpligtende samtale om din konkrete sag, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.

Nyheder