Motorstyrelsen varsler kontrolaktion

I en netop offentliggjort pressemeddelelse varsler Motorstyrelsen, at der igen i år foretages en kontrolaktion i Skagen i uge 29.

09. juli 2021 | SKATTER OG AFGIFTER

Motorstyrelsen har gennem flere år foretaget en kontrolaktion i Skagen i uge 29, hvilket ifølge en netop offentliggjort pressemeddelelse vil ske igen i år.

Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen, udtaler i den forbindelse følgende:

”Erfaringerne viser, at der er mange leasingkøretøjer blandt de biler, som kører i Skagen om sommeren, og vi vil blandt andet kontrollere, om reglerne for leasing bliver overholdt. Derudover ser vi fx på, om gulpladebiler bliver anvendt til private formål, og om ejere eller brugere af biler bliver beskattet af værdien af fri bil”.

Bliver din bil udtaget til kontrol, er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen i sådanne tilfælde håndteres korrekt, hvis det skal undgås, at der skal betales fuld registreringsafgift eller værdi af fri firmabil.

Såfremt Motorstyrelsen udtager din bil, er du altid – helt uforpligtende – velkommen til at kontakte os for en vurdering af, hvorvidt Motorstyrelsen har ret i eventuelle varslede ændringer af registrerings- eller beskatningsforhold.

Har du spørgsmål om registrerings- eller beskatningsforhold?

Hos TVC Advokatfirma fører vi i øvrigt årligt mere end 1500 skatte- og afgiftssager ved domstolene og i det administrative klagesystem. Vi følger derfor alle afgørelser nøje og er altid opdateret på nyeste lovgivning, styresignaler og seneste praksis, herunder også med betydning for biler og andre motorkøretøjer.

Som allerede anført, stiller vi os gerne til rådighed for en uforpligtende samtale om din konkrete sag, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.

Torben Bagge

Partner, Advokat (H), Leder af skatteafdelingen

D: +45 87 34 75 30

M: +45 24 82 24 84

E: tb@tvc.dk

Henrik Rahbek

Partner, Advokat (H), HD (R)

D: +45 87 34 74 32

M: +45 30 88 20 88

E: her@tvc.dk