Husk dit kørselsfradrag for 2020

Årsopgørelserne for 2020 blev tilgængelige den 15. marts, og der er ikke automatisk beregnet kørselsfradrag.

18. marts 2021 | SKATTER OG AFGIFTER

Husk selv at angive det kørselsfradrag, du er berettiget til, da det ikke bliver beregnet automatisk på din årsopgørelse. Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 km til og fra arbejde. Det gælder for de dage, du reelt kører til og fra arbejde.

Det er et af de mest benyttede fradrag, som i et normalt år for manges vedkommende automatisk overføres fra det foregående år til årsopgørelsen.

Særligt for 2020

På grund af generelt øget hjemmearbejde under Covid-19 i 2020 overføres kørselsfradraget for 2019 ikke automatisk til årsopgørelsen for 2020. Derfor skal du selv huske at få angivet det kørselsfradrag, du er berettiget til i 2020.

I en pressemeddelelse af 10. marts 2021 oplyser Skattestyrelsen i den forbindelse blandt andet:

”Når borgerne åbner årsopgørelsen for 2020 på skat.dk bliver man hjulpet på vej til at angive det korrekte kørselsfradrag med en regnemaskine, der måned for måned viser det normale antal arbejdsdage, og som også hjælper til med at huske ferier og omsorgsdage.

- Vi kan sagtens forstå, at det kan være svært at huske præcis, hvornår man var på arbejdet, og hvornår man arbejdede hjemmefra i et langt corona-år, hvor dagene for mange har flydt lidt sammen. Men det er vigtigt at angive præcist, for man er kun berettiget til kørselsfradrag de dage, hvor man faktisk har transporteret sig på arbejde, understreger Karoline Klaksvig.

Borgerne kan støtte sig til alle de ting, der kan hjælpe hukommelsen på vej – noter i kalenderen, vagtplaner fra arbejdet, samtaler med kollegerne eller opslag på sociale medier. Når Skattestyrelsen kontrollerer et angivet kørselsfradrag, er en underskrevet erklæring fra arbejdsgiveren i langt de fleste tilfælde tilstrækkelig dokumentation for fradraget. Hvis man har andet, der kan sandsynliggøre, at man har transporteret sig på arbejde det antal dage, som man har angivet, vurderer Skattestyrelsen fra sag til sag om den alternative dokumentation er tilstrækkelig.”

Da kørselsfradraget ikke automatisk overføres til årsopgørelsen for 2020, gør Skattestyrelsen i år mere ud af vejledningen om kørselsfradrag, så ingen går glip af et kørselsfradrag, de er berettiget til. Skattestyrelsen vil samtidig øge kontrollen med de kørselsfradrag, der bliver angivet.

Har du brug for juridisk rådgivning?

Kørselsfradrag giver ligesom mange andre fradrag anledning til en del sager hos Skattestyrelsen.

Har Skattestyrelsen rejst tvivl om størrelsen af et selvangivet kørselsfradrag eller andre fradrag, står vi klar til at rådgive om håndteringen af dialogen med Skattestyrelsen.