Skatteministeriet vil have indberetningspligt for advokater, som udøver skatterådgivning

Leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma, Torben Bagge, har udtalt sig herom til AdvokatWatch.

26. september 2019 | SKATTER OG AFGIFTER

Skatteministeriet vil nu have advokaterne omfattet af den særlige indberetningspligt til myndighederne, når de har rådgivet klienter om ”aggressiv skatteplanlægning”.

Ifølge oplysninger fra Berlingske arbejder Skatteministeren på en model, som tager højde for advokaters tavshedspligt. Han understreger dog, at de "ikke undgår indberetningspligten".

Efter henvendelse til Danske Advokater og TVC Advokatfirma harAdvokatWatch bl.a. fremhævet følgende udtalelser:

"Jo mindre tillid man har, jo mere behov har man for at regulere. Jeg synes, det er et trist signal at starte med at sende som ny minister i stolen," lyder det fra en af landets førende skatterådgivere, Torben Bagge. 

Videre fremgår, at:

”Han tilføjer, at ministerens lovforslag ikke kommer til at ændre den måde han og de øvrige skatteadvokater i TVC rådgiver på." Det kommer ikke til at ændre på den rådgivning, vi yder. Men det kan give usikkerhed hos klienterne, hvor nogle måske vil miste tilliden til, om der er tavshedspligt eller ej," siger Torben Bagge.”

TVC Advokatfirma følger naturligvis denne udvikling meget tæt.

Hvis du ønsker at læse mere om den skatte- og afgiftsrådgivning, som ydes i skatteafdelingen hos TVC Advokatfirma, der består af over 20 jurister, så klik her.

Brug for rådgivning?

Såfremt du måtte have behov for rådgivning om skatte- og afgiftsmæssige forhold, er du altid meget velkommen til uforpligtende at kontakte advokat Torben Bagge, der er leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma.

Torben Bagge

Partner, Advokat (H), Leder af skatteafdelingen

D: +45 87 34 75 30

M: +45 24 82 24 84

E: tb@tvc.dk