eSkatData

Nyt lovforslag om eSkatData har til formål at sikre en lettere og mere smidig proces, når borgerne søger finansiel rådgivning.

26. august 2021 | SKATTER OG AFGIFTER

Skatteministeriet har i en pressemeddelelse annonceret, at et nyt lovforslag skal give finansielle rådgivere adgang til borgernes skatteoplysninger via eSkatData.

Via eSkatData vil borgere med et samtykke således kunne give finansielle rådgivere adgang til oplysninger om borgerens økonomiske forhold.

Om forslaget udtaler skatteminister Morten Bødskov i pressemeddelelsen følgende: 

”Med det her lovforslag foreslår regeringen, at finansielle rådgivere skal have mulighed for at anvende eSkatData på linje med eksempelvis banker og en række leasingvirksomheder. Det skal sikre en lettere arbejdsgang i forbindelse med rådgivningen til gavn for både de finansielle rådgivere og for den enkelte borger, der søger finansiel rådgivning.” 

Det omtalte lovforslag er sendt i høring og fremsættes ifølge Skatteministeriets oplysninger i løbet af efteråret.

TVC Advokater følger løbende udviklingen i skatteforvaltningens organisation samt de nye tiltag, der implementeres fra f.eks. Skatteministeriet eller de forskellige styrelser i skatteforvaltningen, herunder eksempelvis Skatte- og Motorstyrelsen.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål relaterende til skatteforvaltningen, er du derfor altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Torben Bagge

Partner, Advokat (H), Leder af skatteafdelingen

D: +45 87 34 75 30

M: +45 24 82 24 84

E: tb@tvc.dk

Henrik Rahbek

Partner, Advokat (H), HD (R)

D: +45 87 34 74 32

M: +45 30 88 20 88

E: her@tvc.dk