Skatteekspert konstaterer: Nye regler om udbytteskat lukker formentlig kun for den åbenlyse svindel

Skatteminister Karsten Lauritzen lancerer nyt værn mod fusk med udbytteskat. Skatteadvokat Torben Bagge advarer mod den nye model, der kun dæmmer op for den åbenlyse svindel.

29. juni 2017 | SKATTER OG AFGIFTER

Fusk med udbytteskat har ifølge Skatteministeriet hidtil kostet staten 12,3 mia. Ifølge Skatteministeren er løsningen på problemet et fuldt stop for refusion af udbytteskat. Fremover skal den korrekte skat opkræves i det øjeblik, at udbyttet udbetales. Sådan skriver Børsen den 29. juni 2017.

Til Børsen udtaler partner i TVC Advokatfirma Torben Bagge i den forbindelse, at dette initiativ dog kun vil lukke for den mest åbenlyse svindel. Et nyt system for udbetaling af udbytteskat vil stadig indeholde mulighed for svindel.

"Jeg stiller mig noget tvivlende over for, om bankerne i realiteten kan håndtere den her problemstilling," siger Torben Bagge til Børsen. Han er bekymret for SKATs svækkede mulighed for kontrol i forbindelse med omnibusdepoterne og peger på, at denne type transaktioner ofte involverer komplekse finansielle transaktioner, hvor det ikke nødvendigvis står klart, om en aktie sælges eller reelt udlånes.

Til Børsen siger Torben Bagge uddybende: "Jeg ville ikke sove roligt om natten og tro, at den her lovgivning løser problemerne."