ICC advarer mod falske Incoterms regler

ICC Danmark advarer i en nyhed fra den 6. december 2018 om, at det internationale handelskammer, International Chamber of Commerce (ICC), er ramt af falske regler på globalt plan. Ifølge ICC Danmark har en række aktører videregivet falske informationer og tilbudt vildledende kurser om Incoterms® 2020 reglerne.

11. december 2018

Falske Incoterms® regler i omløb

Incoterms® har siden 1936 medvirket til at sikre retssikkerheden i international handel, hvor reglerne i vidt omfang er anvendt i kontrakter om salg af varer. I de senere år har en række falske versioner af reglerne imidlertid fundet vej til internettet, hvilket kan resultere i fejlfulde og ufuldstændige kontrakter.

Dette sker samtidig med, at nye Incoterms-regler er under udarbejdelse. Det drejer sig om Incoterms® 2020, der udgives i 2019 og som træder i kraft i januar 2020. Helt konkret advarer ICC bl.a. om, at flere aktører videregiver falske informationer og tilbyder vildledende kurser om de nye regler.

ICC fraråder endvidere, at man gør brug af materialer, der ikke kommer direkte fra ICC eller ICC’s nationale udvalg og grupper. Det skyldes, at der er en overvejende sandsynlighed for, at disse materialer er falske.

ICC Danmark gør afslutningsvist opmærksom på, at der florerer en falsk hjemmeside om Incoterms® i Danmark.

TVC Advokatfirma anbefaler

TVC Advokatfirma anbefaler, at man er ekstra opmærksom på ægtheden af de informationer, herunder materialer og tilbud, der florerer om de nye Incoterms-regler.

Som det er anført ovenfor vil de nye regler blive frigivet af ICC i 2019. I den forbindelse vil ICC også udbyde en ICC-certificeret uddannelse. TVC Advokatfirma anbefaler, at man indtil da afholder sig fra at tage imod tilbud om kurser og uddannelse i de nye regler, der tilbydes af andre organer end ICC.

Det skal derudover bemærkes, at det altid er anbefalelsesværdigt, at man får professionel rådgivning og vejledning i forbindelse med udarbejdelsen af internationale kontrakter, herunder kontrakter vedrørende salg af varer.

Har du spørgsmål til ovenstående eller har du brug for rådgivning i forbindelse med udarbejdelsen af kontrakter, sidder TVC Advokatfirmas specialister altid klar til en uforpligtende drøftelse af din konkrete case.

Du kan i øvrigt finde de gældende Incoterms-regler ved at klikke her.