Tilsidesættelse af privatforbrugsopgørelse

Det ses fortsat ikke sjældent, at Skattestyrelsen begår fejl ved de privatforbrugsopgørelser, som ligger til grund for skønsmæssige ansættelser.

30. oktober 2022 | SKATTER OG AFGIFTER

Tidligere i år omtalte vi, hvordan Østre Landsret tilsidesatte en af skattemyndighederne udøvet skønsmæssig forhøjelse med henvisning til, at det var uberettiget, at skatteyderens privatforbrug blev anset for negativt af skattemyndighederne.

Sagens tvistepunkt var begrænset til, om der ved opgørelsen af skatteyderens privatforbrug for indkomståret 2008 skulle medregnes en udgift på 883.000 kr. som led i dennes køb af en ejendom. Dette med henvisning til, at det af købsaftalen fremgik, at skatteyderen i forbindelse med ejendomshandlen skulle deponere 883.000 kr.

Der kan imidlertid også være andre tvistepunkter i sager om skønsmæssige forhøjelser på baggrund af privatforbrugsopgørelser. Et ofte relevant tvistepunkt er eksempelvis, hvad der er et antageligt privatforbrug, hvilket også illustreres ved en nyere afgørelse fra Landsskatteretten (sagsnr. 18-0002086).

I afgørelsen havde SKAT ved udøvelsen af skønnet henset til et gennemsnitligt privatforbrug for en husstand fra Danmarks Statistik som grundlag for den skønsmæssige forhøjelse.

Landsskatteretten tilsidesatte imidlertid dette grundlag for skønnet. Dette blandt andet under hensyn til, at skatteyderens kæreste var studerende i de i sagen omhandlende indkomstår.

Sagen er endnu et eksempel på, at det oftest er en god idé at få undersøgt, hvorvidt opgørelsen af privatforbrugsberegning er opgjort korrekt.

Er du blevet involveret i en skattesag, hvori Skattestyrelsen har anvendt en privatforbrugsopgørelse og ønsker du undersøgt om opgørelsen er rigtig, er du altid meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende og gratis vurdering af dine muligheder i en sådan situation.

Adgang til mere viden

Den ovenfor omtalte afgørelse fra Landsskatteretten (sagsnr. 18-0002086) er ikke offentliggjort af Skattestyrelsen eller Skatteministeriet.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, som sendes via e-mail, så deler vi løbende udvalgte afgørelser omhandlende skatter og afgifter, som ikke offentliggøres af Skattestyrelsen eller Skatteministeriet, ligesom vi gør opmærksom på aktuelle emner omhandlende skatter og afgifter med særlig betydning for skatte- og afgiftssager.

Vil du have adgang til denne viden, så klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev, og husk at sætte flueben ved ”Skatter og afgifter”.

Nyheder