I morgen åbner Skattestyrelsen for rentefrie A-skattelån til små og mellemstore virksomheder

I en pressemeddelelse oplyser Skattestyrelsen, at det nu bliver muligt at få rentefrie A-skattelån for små og mellemstore virksomheder.

02. februar 2021 | SKATTER OG AFGIFTER

Således skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse fra i dag, at små og mellemstore virksomheder fra i morgen onsdag den 3. februar 2021 kan ansøge om at få udbetalt den A-skat og det AM-bidrag, de rettidigt har angivet for august og december, som et rentefrit lån. 

Af pressemeddelelsen fremgår nærmere følgende:

”For at styrke danske virksomheders likviditet under corona-krisen kan små og mellemstore virksomheder, der rettidigt har angivet A-skat og am-bidrag for august og december 2020, få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån.

Virksomhederne kan ansøge om udbetaling af lånet fra onsdag den 3. februar 2021 og i en begrænset periode frem til 31. marts 2021. Skattestyrelsen skønner, at ordningen vil kunne bruges af 130.000 virksomheder, der samlet vil kunne søge om lån for knap otte mia. kr.”

Videre oplyser Skattestyrelsen, at ansøgningerne om udbetaling af lånet skal ske gennem https://virk.dk/, men behandles af Skattestyrelsen.

Ifølge det oplyste, skal lånene skal tilbagebetales 1. november 2021.