Undgå skattesmæk i det kommende transfervindue

I december 2016 kunne Football Leaks afsløre mulig skatte- og momssvindel i den professionelle fodboldverden. I det kommende transfervindue bør spillere, klubber og agenter endnu en gang være opmærksomme på reglerne om sign on fees og agenthonorarer.

31-05-2017 | Sportsret

Torsdag den 15. juni 2017 åbner det danske transfervindue i fodbold. Med transfervinduets åbning følger adskillige kontraktforhandlinger og aftaler om sign on fees og agenthonorarer.

Med whistleblowerplatformen Football Leaks afsløring af mulig skatte- og momssvindel i den professionelle fodboldverden, bør spillere, klubber og agenter overveje at søge skattemæssig rådgivning, hvis man vil undgå efterfølgende problemer med SKAT.

I december 2016 bragte Politiken flere artikler om skattefinten i dansk topfodbold.[1] SKAT mener, at skattefinten, hvor spilleren lader klubben aflønne spillerens faktiske agent for dennes arbejde i forbindelse med forhandlingerne, er i strid med lovgivningen, eftersom spilleren undgår at betale agentsalær og indkomstskat samtidig med, at klubben sparer momsen. I flere af de største fodboldligaer i Europa efterforskes skattefinten meget dybdegående, og i Spanien har klubber som Real Madrid og FC Barcelona allerede modtaget klækkelige skattesmæk.

Hos TVC Victory står flere af branchens dygtigste skatterådgivere klar til at rådgive dig som spiller, klub eller agent om den skattemæssige behandling af agenthonorarer.

Stort set alle sportskontrakter, i tilfælde af både kontraktindgåelser- og forlængelser, indeholder bestemmelser om betaling af et sign on fee. Skattemyndighederne har tidligere slået fast, at sign on fees ikke skulle betragtes som forskud på løn og derfor ikke som A-indkomst.

Kort forinden åbningen af sommerens transfervindue i 2007 udsendte SKAT en meddelelse som konkluderede, at skattemyndighederne med øjeblikkelig virkning forlod den hidtidige opfattelse og derfor fremadrettet anser sign on fees som forskud på løn og derfor som skattepligtig A-indkomst. Som konsekvens af meddelelsen fra SKAT skal klubber derfor tilbageholde foreløbig skat og spilleren betale indkomstskat af sign on fee beløbet.

Til trods for at det i år er ti år siden, at SKAT ændrede praksis på området, er den skattemæssige håndtering af sign on fees stadig genstand for tvister mellem klubber, spillere og skattemyndighederne. Flere skatteeksperter stiller i dag spørgsmålstegn ved om skattemyndighedernes praksisændring er korrekt.

I TVC Victory har vi indgående kendskab til den skattemæssige behandling af sign on fees, eftersom TVC Victory’s skatterådgivere har erfaring med at føre sager mod skatteministeriet om netop dette emne.

Har du behov for hjælp?

Står du i en situation, hvor du som spiller, klub eller agent er usikker på, hvordan du bedst muligt håndterer de skattemæssige problemstillinger vedrørende agenthonorarer, sign on fees m.m., eller er du i tvivl om, hvorvidt du håndterer det uden risiko for at komme i skattemyndighedernes søgelys, er du altid velkommen til at kontakte vores højt specialiserede sportsrets- og skatterådgivere.

 

[1] Finte med skat i dansk topfodbold, Politiken den 10. december 2016