SKAT trodser Landsrettens stadfæstelse af byrettens dom

På trods af Østre Landsrets afgørelse i starten af marts om uberettiget beslaglæggelse af en autoforhandlers bil og prøveplader, fastholder SKAT inddragelse af prøveplader og blokering af bilen.

28-03-2017 | Skatter og afgifter

I januar fik en autoforhandler konfiskeret en BMW på prøveplader, som han netop havde hentet i Tyskland til en kunde. SKAT konfiskerede bilen, fordi autoforhandleren nægtede at betale 600.000 kroner, som han ifølge Byretten i Nykøbing Falster og senere Østre Landsret uretmæssigt blev afkrævet på grund af seks rammer øl og vin i bilen.

Det var SKATs opfattelse, at autoforhandleren med sine indkøb havde gjort sig skyldig i ‘at bruge en uindregistreret bil til godstransport’. Autoforhandleren havde dermed overtrådt registreringsbekendtgørelsen, selvom bilen dagen efter skulle til toldsyn.

Med hjælp fra advokat (H) Christian Falk Hansen, der er partner i TVC Advokatfirma, lagde autoforhandleren sag an for at få beslaglæggelsen ophævet. Retten i Nykøbing Falster afgjorde i februar, at SKAT ikke havde ret til at beslaglægge bilen. Anklagemyndigheden ankede dog afgørelsen til landsretten, og den 2. marts 2017 stadfæstede Østre Landsret byrettens dom.

SKAT har dog stadig autoforhandlerens prøveplader, som er i karantæne i et halvt år. Bilen er derudover ‘blokeret’ således, at han ikke kan give den videre til kunden.

Hverken autoforhandleren eller hans advokat Christian Falk Hansen ved, hvornår denne blokering ophæves. Ifølge Christian Falk Hansen er det absurd, at man opretholder inddragelse af prøvepladerne og karantæneperioden, når Østre Landsret har fastslået, at beslaglæggelsen var ganske uberettiget.

Han mener ikke, at sagen er et retssamfund værdig: ”Det er totalt usaglig sagsbehandling og helt uanstændig behandling af en borger, som passer sit lovlige arbejde og aldrig har skyldt en krone i skat eller afgifter,” siger han til BT. Læs hele artiklen

Læs mere