Spiller, klub og agent risikerer skattesmæk i det kommende transfervindue

Football Leaks afslører mulig skatte- og moms-svindel i den professionelle fodboldverden.

Om to uger åbner fodboldverdenens transfervindue for de danske fodboldklubber. I løbet af januar finder mange professionelle fodboldspillere nye arbejdsgivere, klubberne sælger ud og køber ind, og fodboldagenterne står klar til at hjælpe i kulissen.

Alt er som det plejer. Men noget er alligevel forandret.

Med whistleblowerplatformen Football Leaks historiske lækage af dokumenter samt mediernes og skattemyndighedernes øgede opmærksomhed bør spillere, klubber og agenter overveje at søge skattemæssig rådgivning, hvis man vil undgå efterfølgende problemer med SKAT.

Hos TVC Advokatfirma står flere af branchens dygtige sportsrets- og skattejurister klar til at rådgive dig som spiller, klub eller agent om transfervinduets farlige punkter. Også om højaktuelle emner som den skattemæssige behandling af agenthonorarer.

Vi har et dybdegående kendskab til skatte- og momslovgivningen og har i en længere årrække rådgivet professionelle klubber og sportsfolk om alle relevante skatte- og afgiftsmæssige forhold.

Partner, advokat Christian Falk Hansen udtaler i den forbindelse:

”Football Leaks seneste afsløringer har sendt chokbølger gennem sportsverdenen. Aldrig har der været større fokus på, om professionelle sportsfolk, klubber og agenter overholder reglerne. Derfor opfordrer vi både spillere, agenter og klubber til at søge professionel rådgivning, så man sikrer sig at håndteringen af agenthonorarer sker i overensstemmelse med lovgivningens krav.”

Har du spørgsmål vedrørende den skattemæssige behandling af agenthonorarer, eller står du for at skulle forlænge kontrakten er du altid velkommen til at kontakte nedenstående.