Spar i skat på firmabilen

Skal man købe eller lease en firmabil, og hvad er mest fordelagtigt i forhold til skat og afgifter? Partner og advokat (H) Christian Falk Hansen guider dig gennem junglen af love og regler, så du får mest ud af din firmabil.

13-10-2016 | Skatter og afgifter

Det har efterhånden udviklet sig til en jungle af regler og faldgruber, når man skal have en ny bil. Jeg (Christian Falk Hansen, red.) bliver dagligt kontaktet af gamle og nye klienter, der har spørgsmål i forbindelse med valg af ny firmabil. 

Skal man købe eller lease en firmabil, og hvad er mest fordelagtigt i forhold til skat og afgifter? Hvilke leasingselskaber kan man stole på, og må man købe bilen efter leasingperiodens ophør, hvis man har lyst til det? Hvordan undgår man beskatning af fri bil, hvis man kun bruger bilen erhvervsmæssigt, og så videre. 

Reglerne på området er desværre ikke særligt enkle – og mange kommer i problemer i forhold til Skat, som har stort fokus på at kontrollere, om reglerne efter Skats opfattelse bliver overholdt. Man kunne godt ønske sig, at Skat brugte flere ressourcer på at lave enklere regler og på at rådgive folk – men institutionen fokuserer primært på kontrolindsatsen.

Klik på linket nedenfor og læs hele artiklen, der oprindeligt er bragt i Børsen Pleasure Biler torsdag d. 13. oktober 2016.

Læs mere