Rapport understreger vigtigheden af juridisk rådgivning - og manglen på samme - i fodboldbranchen

Den globale organisation for professionelle fodboldspillere FIFPro har netop offentliggjort den største rapport, der nogensinde er lavet omkring arbejdsforholdene i fodboldverdenen.

07-12-2016 |

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med University of Manchester på baggrund af data fra spørgeskemaer indsamlet fra 13.876 fodboldspillere fra 87 forskellige ligaer.

De mest bemærkelsesværdige resultater oplistes indledningsvist i rapporten. Heraf fremgår bl.a. at:

  • 41 % af spillerne har oplevet forsinkelser med deres lønudbetalinger.
  • 29 % af spillerne er blevet tvunget eller presset til at skifte klub mod deres vilje.
  • 8 % af spillerne har ikke en skiftlig kontrakt med deres klub.
  • 22 % af spillerne har oplevet, at de selv eller en holdkammerat er blevet sat til at træne alene for at presse spilleren i forbindelse med kontraktforhandlinger og lignende.
  • 15 % af spillerne har været udsat for vold eller trusler herom relateret til deres hverv. Ligesom 17 % har været udsat for racisme.
  • 11 % af spillerne har modtaget tilbud om matchfixing.

TVC Advokatfirma bemærker, at selvom tallene forekommer en smule overraskende, er konklusionerne i rapporten fuldstændig overensstemmende med vores opfattelse af behovet for juridisk rådgivning i fodboldbranchen, idet FIFPro bl.a. konkluderer følgende på baggrund af rapportens indhold:

”This study leaves no doubt about the need for stronger and more ambitious regulatory frameworks for better employment conditions and stronger protection for players (and clubs).”

I tillæg til rapportens hovedpunkter er det endvidere bemærkelsesværdigt, at disse særdeles kritisable forhold ikke blot kan henføres til mindre veludviklet lande, men i høj grad også finder sted i Europa og USA.

Med den rette juridiske rådgivning kan man sikre sig mod langt størstedelen af de risikomomenter, som rapporten peger på. I TVC Advokatfirma har vi en række advokater med indgående kendskab til sportsverdenen, som står klar til at yde juridisk rådgivning i topklasse.

Har du spørgsmål til din kontrakt med klub såvel som sponsor, eller har du andre spørgsmål, der udspringer af din karriere som sportsudøver, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse herom.

Læs mere