Et generationsskifte tager tid

Et godt generationsskifte tager tid og kræver god planlægning. Det er en spændende proces, som peger fremad, både for virksomhed og personer.

21-11-2016 | Generationsskifte

Når et generationsskifte går galt, er det ofte fordi man får startet for sent, og fordi der ikke er en klar plan for, hvornår den nye generation skal overtage ledelse og ejerskab. Af samme grund er det for begge parter vigtigt, at der opsættes klare milepæle, som parterne kan styre efter.

Det siger Morten Breum-Leer, der som partner i TVC Advokatfirma har stor erfaring med området.

Hans bedste råd er derfor, at generationsskiftet skal planlægges i god tid og indføres gradvist.

– Næste generation skal modnes til opgaven, men det skal den ældre generation i høj grad også. For mange kan det være svært at give plads i tide, og det gør nogle gange, at processen ikke bliver så optimal, som den kunne have været – hverken ledelsesmæssigt eller i skattemæssig henseende, siger han og fortsætter.

– Får man derimod startet rettidigt, har man mulighed for at skabe en optimal struktur. Der er eksempelvis skatteregler, som gør det muligt at ændre virksomhedsstrukturen uden, at der udløses skat. Disse regler begrænser dog samtidig handlefriheden i de kommende tre år, hvilket er en af grundene til, at man skal starte tidligt.

Artiklen er bragt i Fremtidens generations- og ejerskifte med fokus på optimering.

Læs mere